Lækker skolemadpakke! Hurtig madpakke!! Madopdragelse og fornøjelsestid i køkkenet med dine børn!!!
Hvis I er kørt sur i madpakkerne, kan et par timers indsats i køkkenet i weekenden, redder jer de næste 2 uger. Lav sammen med dine børn lækre, nemme pirogger, som er lige til at tage ud af fryseren aftenen før. Suppler evt. med lidt gnavegrønt eller et stykke frugt. Det tager vel sådan ca. 30 sekunder i hverdagen. Sådan!
Opskrift på dejen:
4 dl vand
15 gram gær
300 g hvedemel og 200 g fuldkornsmel (evt. mere, hvis dejen er klistret)
1 spsk. olie
½ spsk. salt
Hæld vand i skålen og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt og grundigt igennem. Når dejen ikke længere er for klistret, æltes den grundigt igennem på bordet. Det er en god måde at få brugt noget energi, for en grundig æltning må gerne give varme kinder.
Stil dejen til side i en skål med låg eller dækket af et fugtigt klæde, mens I laver fyldet.
Opskrift på fyldet
Asger (12), yngste skud på stammen
1,2 kg blandede grønsager f.eks. løg, hvidløg, gulerod, persillerod, peberfrugt, bladselleri m.m.
1 spsk. olie
800 gram hakket kød (kalv, okse, svin, lam eller kylling)
2-3 spsk. koncenteret tomatpure
Frisk chili efter behag (Asger er til det stærke, så han brugte 4 små røde djævle)
Lidt salt
Bemærk den lille skål med teske. Det er de store smagsprøve, vi er ud i
Skyl, skræl, snit eller riv alle grønsager i små mundrette stykker. Svits kødet i olien i et par minutter. Tilsæt herefter grønsagerne sammen med tomatpure og chili. Lad retten koge sammen ca. 10 min. med låg på til grønsagerne er falde sammen, og blandingen er blevet lidt fugtig. Smag til med salt. Færdig med det.
Form og fyld pirogger
Del dejen i 10 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en lille pizza.
Fordel fyldet på de 10 pirogger. Kom kun fyld på den halve side af hver. Fold herefter den tomme dejflade ind over. Luk piroggen ved at presse med en gaffel rund i kanten. Pensel med sammenpisket æg og mælk.
Sådan ca. kun dej på halvdelen
Lad piroggerne efterhæve ca. 15-20 min. Bag dem herefter i ca. 20 min. til de gyldne ved 200 grader.
UPS, vi glemte at pensle med æg/mælk. Så ser de sådan her ud, når de er bagt. De smager stadig skønt!
Lad piroggerne afkøle, før I lægger dem i fryseren
Pirogger er bedre end pastasalat og MEGET bedre end rugbrødsmadder. Kan jeg få min pirog varmet, er det super (Asger)