Flyt fokus væk fra vægttab til nydelse, velvære og selvomsorg

Oplev friheden ved et naturligt og afslappet forhold til mad
Lev længere, gladere og sundere

Intuitiv spisning
– Vejen til vægtneutral sundhed

Intuitiv spisning – Vejen til vægtneutral sundhed, viser dig vejen til det liv, hvor du spiser den mad, du kan lide, uden at frygte vægtens dom.
Til det liv, hvor du står ved dig selv, accepterer og respekterer dig selv, uanset hvad du vejer.

Til det liv, hvor du er tro mod din sundhed, og hvor du for første gang oplever, hvordan nydelse og velvære går hånd i hånd med ubesværet sundhed.

Intuitiv spisning bygger på en banebrydende forståelse af krop og sundhed, nemlig at vejen til varig sundhed ikke går gennem et vægttab. Tværtimod. I bogen præsenteres den forskning, der ligger bag teorien.

Gennem min personlige beretning får du et indblik i de mange fysiske og psykiske følgevirkninger, det har, når vi alene opfatter vægttab som vejen til sundhed.

Intuitiv spisning – Vejen til vægtneutral sundhed er til dig, der ønsker at bruge livet på andet end at have evig dårlig samvittighed over din vægt, og hvad du spiser.

Bogen er til dig, der er færdig med at være på kur!

Gengivet fra bogen

På opfordring af forlaget, Turbine, som havde en hørt mig i en podcast, udgav jeg i april 2021 den første bog i Danmark om intuitiv spisning og vægtneutral sundhed. (Kun 14 dage senere ringede Politikens forlag og spurgte om det samme, men Turbine kom først.)

Bogen er et opgør med hele vægttabsbranchen, som gennem generationer har anbefalet børn og voksne vægttab og kontrolvejninger for sundhedens skyld.

Et fokus jeg med 25 års erfaring som autoriseret klinisk diætist i dag med sikkerhed ved, hverken resulterer i varig sundhed, velvære eller vægttab for den sags skyld. Tværtimod!

I dag kalder jeg det en slankekursforstyrrelse:

Anmeldelser

Min bog er allerede blevet set, læst og mærket. Jeg har modtaget de fineste, ærligste og mest sårbare anbefalinger på min bog.

Ikke af kendte redaktører, men af læsere, som netop har kæmpet med vægten hele sit liv. Netop derfor har disse anmeldelse særlig stor værdi for mig. Det er netop jer, bogen er skrevet til.

Derudover har min bog fået en meget fin og officiel lektørudtalelse og en anmeldelse fra apotekerne magasin SUNDHED:

Lektørudtalelse

Vurdering:
Interessant og veloplagt opgør med tallet på vægten. Bogen er velskrevet, grundig og meget troværdig, men der er også en del tekst – så den kræver en vedholdende læser. Resultatet er dog anstrengelserne værd.

Beskrivelse:
Hvad gør man når mange forsøg på at tabe sig ikke lykkes? Det giver Inger Bols svaret på i denne bog. Her præsenterer hun læseren for et nyt, solidt forskningsfelt, der handler om intuitiv spisning.
Intuitiv spisning har fokus på varig sundhed, nydelse, velvære og selvrespekt, uden at det er koblet sammen med vægttab. Formålet er at få et afslappet forhold til mad, spisning og den naturlige vægt.

I bogen fortæller forfatteren sin egen og klienters historie, hun præsenterer teorien bag intuitiv spisning og gør op med det traditionelle vægttabssyn. Læseren vejledes og introduceres til en række værktøjer, der kan bruges til at flytte fokus fra vægten og over til sundheden.

Forfatteren er diætist og har tidligere arbejdet som klassisk vægttabsdiætist. Hun er den første i Danmark der arbejder som vægtneutral diætist.

Lektørudtalelse

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

Læs hele lektørudtalesen her Søg | bibliotek.dk

Anmeldelse fra apotekernes magasin: SUNHED

Flyt fokus væk fra vægttab. Sådan skriver Turbine i sin pressemeddelelse om bo­gen “Intuitiv spisning – Vejen til vægtneutral sundhed” af Inger Bols. Dermed tager både for­fatteren og forlaget fat i en af tidens store trends og samtaleemner hos blandt andet sundhedsplejersker lander over.

Inger Bols går tæt på ud­buddet af slankekure og de mange klienter, som hun har haft gennem tiden, der har lidt nederlag i forsøget på at tabe sig. I bogen fortæller hun om sine erfaringer og inddrager andre teorier, der ikke har fo­kus pa vægten, men på nydel­se, velvære og selvrespekt.

Målet er ifølge Inger Bols accept af sin krop. Med henvisning til en stribe teorier gør hun opmærksom på, at det drejer sig om at få et afslappet forhold til mad, spisning og det som hun kalder ens natur­lige vægt.

Uanset om man er enig el­ler ej, så er det en interessant bog, som kan danne grund­lag for gode diskussioner også blandt fagfolk.

FORANDRINGER KAN IKKE ALTID SES UDEN PÅ,
MEN I HØJ GRAD MÆRKES INDEN I

Anmeldelse fra læserne

”Min mand kan ikke sætte ord på, hvad der er sket, men han bliver nødt til at kysse mig hver gang han går forbi mig, eller give mig et klap i måsen. Det er skønt efter 23 år.”

Kære Inger

TAK for din bog. På en eller anden måde vidste jeg i forvejen alt, hvad du har skrevet om – ubevidst indeni. Og alligevel har jeg flyttet mig enormt på de seneste par uger ved at læse din bog.

-Jeg kan nu sige højt til alle “nej, jeg skal ikke slanke mig. Jeg er faktisk glad og tilfreds”.

-Det var ikke nok at skille sig af med det tøj, jeg ikke har kunnet passe i 10 år. Jeg har også skilt mig af med tøj, jeg kan passe, men som jeg ikke er super tilpas / super lækker i.

-Jeg har slet ikke spist mig mæt i 100 år. Bare bildt mig selv ind, at jeg var mæt.

-Jeg har ikke en sød tand, jeg har bare været sulten.

-Jeg er ikke grådig og var det heller ikke som barn. Jeg er faktisk bare en høj og stærk pige, der konstant er i bevægelse og i gang med noget.

-Jeg har smidt utallige diætbøger ud. Ikke på genbrug – direkte i småt brændbart så svage sjæle ikke fristes.

-Jeg går til vandaerobic to gange om ugen, traver skoven tynd med min hund, ses med veninder til gåture i stedet for kaffeaftaler og det næste er havsvømning, der er på programmet. Det er sjovt.

-Og jeg er i gang med at fylde min garderobe med smukke kjoler og fine sko (de var også for små…)

Tak for hjælpen, Inger??????

Kh Anne Marie

” Det giver alt sammen så meget mening og en følelse af ro.”

Jeg er netop blevet færdig med Inger Bols´s “Intuitiv spisning – Vejen til vægtneutral sundhed” og kan kun sige “læs den, læs den, læs den!
Det er en stor bog – ret stort format og mange sider – men den er ret let at læse. Alt, hvad hun skriver, giver mening og det lader til at være fagligt meget velunderbygget med kilder til forskningsartikler mm.
Jeg kan ikke huske, jeg tidligere har læst bøger om kost og sundhed, der har fået mig til at grine (eller græde for den sags skyld), men det skete her.
Det giver alt sammen så meget mening og en følelse af ro. Jeg har – nok som de fleste her – prøvet stort set alle kure og fulgt alverdens mærkværdige anbefalinger uden held og min bekymring er, om det her ender samme sted, men jeg tror virkelig på det og bliver nødt til at prøve.”

”Jeg har grint, blevet forarget, blevet klogere og jeg har grædt på blot de 111 sider jeg har læst. Men mange tak for den.”

Kære Inger!
Jeg vil blot sige tak for din bog. Jeg er i gang med den og er netop kommet til det lille frø, som du med succes har fået sået i mit liv.

Jeg har i aften købt mig et par rulleskøjter, noget jeg elskede at gøre som barn og noget jeg i flere år har ville gøre igen! Nu er de købt og jeg glæder mig til at prøve dem. Det bliver sikkert en udfordring og også en hård kamp ren psykisk at finde modet til at tage mine første ture.

Jeg har grint, blevet forarget, blevet klogere og jeg har grædt på blot de 111 sider jeg har læst. Men mange tak for den. Jeg er så taknemmelig for at være i en tid hvor mennesker som dig og andre frontpersoner, begynder at blive hørt og vist frem i lyset!

Verden trænger til det, og det vil jeg hjælpe med! ❤️
Rigtig god weekend til dig og igen, tak for det lille frø ❤️?
Pernille Nasser

Fra en af de mest powerfull damer, jeg kender:
” Jeg læser sjældent en bog fra ende til anden – men det gjorde jeg her. Det ændrede mit liv”

Hvis du hele livet har tænkt, du vejer for meget, har været på utallige kure osv. og stadig ikke synes du er i mål, så læs denne bog. Jeg havde fornøjelsen af at smug-læse den for nogle måneder siden. Jeg læser sjældent en bog fra ende til anden – men det gjorde jeg her. Det ændrede mit liv. Inger Bols er ekstremt velformuleret og erfaren. Hun skriver i et sprog alle kan forstå. Bogen handler om meget mere end intuitiv spisning. Den giver svaret på hvorfor det er så svært.

Maiken Kühl, CEO UNSTUCK

Hej Inger,

Tak for din bog.

Er nået til afsnittet om dengang Anne Larsen skyllede kødet…..åh, Gud, hvor var det åndsvagt. Det er så dejligt at afsættet i bogen er din personlige vej og egne erfaringer i klinikken.

Det bliver god sommerlæsning sammen med jordbær med sukker og fløde ?

Hannah de Leeuw,
Psykolog med speciale i spiseforstyrrelse

Køb bogen hos din lokale boghandler eller lige her

Få Intuitiv spisning af Inger Bols som Hæftet bog på dansk (saxo.com)

I mange år var jeg selv klassisk vægttabsdiætist (med en slankekursforstyrrelse). I dag arbejder jeg ud fra et helt andet syn på vægt og sundhed.

Jeg måtte nemlig sande, at mange af mine ellers vellykkede klienter vendte tilbage efter nogle år og havde taget det hele eller mere på. Tilmed havde de ofte fået et mere forstyrret forhold til mad. Nogle endda en spiseforstyrrelse.

Det var en meget svær dag, da jeg opdagede, at jeg igennem næsten 20 år havde hjulpet mine mange tusinde klienter ud fra troen på ”det sunde, varige vægttab”.

Det jeg som klinisk diætist med autorisation af Sundhedsstyrelsen, var uddannet til at hjælpe mine klienter med, indså jeg, var så godt som en illusion.

I dag arbejder jeg ud fra en evidensbaseret teori om intuitiv spisning, der ikke har fokus på vægten, men på sundhed, velvære og nydelse på et fundament af selvomsorg.

Jeg kalder det
HELHJERTET SUNDHED

Helhjertet Sundhed

Helhjertet Sundhed handler om at vinke farvel til den dårlige samvittighed, skyld og skam der følger i kølvandet på det mislykkede vægttabsforsøg.

Det handler om at flytte fokus til nydelse, velvære, selvomsorg og om accept af sin krop.

Det handler om at få et naturligt og afslappet forhold til mad, spisning og ens naturlig vægt.

Uanset din nuværende vægt og nuværende livsstil ved hverken du, jeg eller lægen, hvad din naturlige vægt er, når du lever sundt. Intuitiv spisning viser dig vejen til det liv, hvor du spiser den mad, du kan lide, uden at frygte vægtens dom. Til det liv, hvor du står ved dig selv, acceptere og respektere dig selv, uanset hvad du vejer.

Min pointe er ikke, at du ikke må tabe dig. Heller ikke, at ingen kan tabe sig. Min pointe er, at du ikke nødvendigvis behøver at tabe dig for at blive sund.

I dag hjælper jeg mine klienter med slippe fri for alle de negative tanker og dårlig samvittighed over mad og vægt. Jeg hjælper mine klienter til at opleve friheden ved et naturligt og afslappet forhold til mad, hvor de samarbejder med kroppens iboende signaler for sult og mæthed – ligesom vi alle gjorde en gang.

Vi blev jo ikke født med en ustyrlig trang til slik, chips og chokolade.

Podcasts & Artikler

Hvad er det der vægtneutral sundhed og intuitiv spisning, som alle går og snakker om? Det kan du blive klogere på i de mange podcasts og artikler, jeg har samlet til dig her.

Lyt til podcasts her

Læs artikler her

Måske har du set mig her:

Blogindlæg

1
HVAD ER PROBLEMET? AT VI ER BLEVET TYKKERE ELLER AT TYNDHED IDYALISERES?
Et gammelt strandfoto med tynde, danskere foran iskiosken fra 1970´erne,…
Læs mere »
1
89-årig rask og stærk kvinde skældte sig selv ud for ikke at være sund nok
Min hidtil ældste klient var en 89-årige flot og stærk…
Læs mere »
ib
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj grad mærkes inden i
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj…
Læs mere »

Læs flere indlæg