Klient fortællinger

Irene Stærk Jørgensen, 50 år: Jeg opsøgte Inger Bols, og jeg har ikke set mig tilbage siden.

Jeg har været på slankekur i en eller anden form hele mit liv. Alt sammen med det resultat at jeg nogle gange tabte mig (endda meget), hvorefter kiloene krøb tilbage, indtil jeg vejede meget mere, end da jeg startede kuren.

For hver gang jeg gik på en ny kur, var jeg nødt til at begrænse min spisning mere og mere og øge min fysiske aktivitet mere og mere for at tabe mig.

Efter mit forløb hos Inger, kommer jeg aldrig mere til at:

  • være på slankekur
  • veje mig
  • tale grimt til min krop eller
  • bruge vægt som markør for sundhed

Jeg vil fortsætte med at spise intuitivt, nyde fysisk aktivitet og være taknemmelig for min krop og alt det den kan.

mette

Mette fik et naturligt forhold til mad og et nyt liv!

Mettes nye liv
Mette havde kæmpet med vægten siden, hun gik i gymnasiet. Kur efter kur var vægten kommet højere op. Det havde efterhånden udviklet sig til en spiseforstyrrelse.

Hun beskriver selv den periode som sin huleboerperiode. Hun kom sjældent ud, fordi hun følte, at folk så ned på hende.

”Jeg kan knap nok ikke beskrive forskellen på det liv, jeg havde dengang, og det liv, jeg har i dag. For nu har jeg fået livet tilbage.”

Mettes behandling for tvangsoverspisning (BED) hos diætist & coach Inger Bols

carl

Jeg er en 16-årig gammel elitefodboldspiller. Jeg træner op til 8 gange om ugen, så kosten er noget, der virkelig bliver lagt mærke til inden for mit felt. Man skal spise sundt – jo sundere jo bedre. Men det kan tage overhånd, som det gjorde med mig.

Jeg begyndte at træne markant ekstra, spise så sindssygt sundt og en virkelig lille mængde, da jeg troede, at det ville forbedre min performance. Men det gjorde det ikke. Jeg kom ind i en virkelig sort og ond cirkel, hvor det hele handlede om træning og diæter

familien-storm

Vores første møde med Inger Bols var i Roskilde Roklub til et foredrag via Team Danmark om, hvordan man skal spise, når unge træner hårdt. Her var jeg sammen med vores 18-årige søn.

Vi har også en søn, der er yngre (13 år) som også ror, men han var ikke indenfor aldersgruppen, hvor foredraget var lagt ud til, så han blev hjemme. Vi blev klogere til det foredrag, men også forvirret.

Lige pludselig begyndte mad at fylde mindre og mindre, og jeg var bare mæt og glad uden at tage på.”

Jeg levede i mange år med +/- 10-15 kg. Det fyldte alt for meget i min tilværelse. Det var enormt stressende ikke at få mad nok og samtidig konstant tænke på mad, som værende en fjende. Kort sagt; jeg følte det som et fængsel. Jeg tænkte tit, når jeg så andre nyde deres mad: ”Hvor ville det være rart at kunne det ”.

Jeg mødte op hos Inger Bols, som stod for min behandling. Inger hjalp mig med at lære at spise og blive mæt på den rare måde. Hun lærte mig, at det var ok at spise og føle mæthed.

Lasse Lykke Nielsen, tidligere landsholdsvømmer: Mere mad, mere energi, mere glad – og en medalje!

Nu har jeg fået et mere afslappet forhold til, hvad jeg spiser, samtidig med at jeg har fået meget mere energi. Hele min hverdag er blevet meget bedre, fordi jeg ikke skal tænke på mad hele tiden, og fordi jeg ikke længere er sulten”, fortæller Lasse.

Allerede en uge efter jeg var begyndt hos Inger, kunne jeg mærke forskel, og hun er en af grundene til, at jeg fik min bronzemedalje i 50 meter fri, selv om jeg på det tidspunkt ”kun” lå i top 10, da vi mødtes første gang”.

Podcasts & Artikler

Hvad er det der vægtneutral sundhed og intuitiv spisning, som alle går og snakker om? Det kan du blive klogere på i de mange podcasts og artikler, jeg har samlet til dig her.

Lyt til podcasts her

Læs artikler her

Måske har du set mig her:

Blogindlæg

Hvornår svigter vi det tykke barn?
Professor Bente Klarlund beretter i Politikens Lørdagsliv den 17. februar,…
Læs mere »
1
HVAD ER PROBLEMET? AT VI ER BLEVET TYKKERE ELLER AT TYNDHED IDYALISERES?
Et gammelt strandfoto med tynde, danskere foran iskiosken fra 1970´erne,…
Læs mere »
1
89-årig rask og stærk kvinde skældte sig selv ud for ikke at være sund nok
Min hidtil ældste klient var en 89-årige flot og stærk…
Læs mere »

Læs flere indlæg