Mette fik et naturligt forhold til mad og et nyt liv!

Mette fik et naturligt forhold til mad og et nyt liv!

Mettes nye liv
Mette havde kæmpet med vægten siden, hun gik i gymnasiet. Kur efter kur var vægten kommet højere op. Det havde efterhånden udviklet sig til en spiseforstyrrelse.

Hun beskriver selv den periode som sin huleboerperiode. Hun kom sjældent ud, fordi hun følte, at folk så ned på hende.

Jeg kan knap nok ikke beskrive forskellen på det liv, jeg havde dengang, og det liv, jeg har i dag. For nu har jeg fået livet tilbage.

Mettes behandling for tvangsoverspisning (BED) hos diætist & coach Inger Bols

”Jeg havde præstationsangst, fordi jeg havde prøvet at tabe mig så mange. Men Inger Bols mødte mig med en helt anden forståelse, end jeg tidligere havde oplevet. Hun havde respekt for mig som menneske og for psyken bag. Jeg har aldrig følt, at jeg skulle leve op til BMI eller andre kropslige idealer. Inger fik mig til at forstå, at det ikke handlede om vægt, men om at få det godt og have et naturligt forhold til mad. På et tidspunkt overvejede jeg at få lavet en fedmeoperation. Det fik Inger Bols heldigvis talt mig fra. Den ville jo heller ikke have løst de psykiske udfordringer, der var grunden til, at jeg spiste, så det er jeg hende evigt taknemmelig for”, fortæller Mette.

Mettes motivation for at komme ud af sin BED tilbage i 2008 var at få et liv. Det var for Mette bl.a. at få en familie. Jeg stødte tilfældigt på Mette igen i foråret 2017. Hun fortæller, at hun har født en dejlig søn, Isak, for 6 måneder siden og at hun skal giftes med sin kæreste, Henrik, som hun mødte, efter hun var kommet ud af sin spiseforstyrrelse. Målet må siges at være nået

Underspisning giver overspisning
Mette spiste skiftevis for lidt og for restriktivt i håb om at tabe sig, afløst af uundgåelige overspisninger. Mette arbejdede i starten med anbefalede mængder af mad, da hendes forståelse for portioner fuldstændig manglede. I tæt samarbejde med en psykolog fik jeg stille og roligt Mette i gang med at spise – kort sagt – almindelig mad, og til at arbejde med sin sult og mæthed, som hun har holdt fast i siden.

”Det tog noget tid, før jeg fik knækket koden. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at håndtere maden. Men det lærte jeg lige så stille. Det er netop det, der har gjort den store forskel ved at gå hos Inger Bols. Hun så mig virkelig, hvor jeg var, og hjalp mig derfra”, siger Mette.
I dag undrer Mette sig, når veninderne taler om slankekure, som i hendes verden er en fuldstændig misforståelse af, hvad det hele handler om.

”De går nogle gange efter de hurtige løsninger. Det gjorde jeg også engang. Men det virker jo ikke. Jeg kan ikke have en dødssyg dagligdag, hvor jeg ikke må spise kage, når jeg er i byen. Så knækker filmen jo. Min vægt har nu ligget stabilt siden 2012, og det er, fordi jeg har fået et naturligt forhold til mad. Jeg sørger for, at jeg får nok at spise hele tiden. For jeg ved, at det netop er, hvis jeg sulter mig selv, at jeg får behov for at overspise. Det er ikke længere alt eller intet, som det var før.”

PCO – gravid uden kur
Mette har i øvrigt PCO, som hun fik konstateret tilbage i 2009. Hun flirtede i en periode med diæter for PCO. Det lykkedes, at få Mette til at stoppe med dette. Hun er også blevet gravid helt naturligt, på trods af at hun faktisk kun har en æggestok. Til gengæld er resten af Mette super sund, både fysisk og psykisk.

Mette Bøgekjær Levysohm

Podcasts & Artikler

Hvad er det der vægtneutral sundhed og intuitiv spisning, som alle går og snakker om? Det kan du blive klogere på i de mange podcasts og artikler, jeg har samlet til dig her.

Lyt til podcasts her

Læs artikler her

Måske har du set mig her:

Blogindlæg

Hvornår svigter vi det tykke barn?
Professor Bente Klarlund beretter i Politikens Lørdagsliv den 17. februar,…
Læs mere »
1
HVAD ER PROBLEMET? AT VI ER BLEVET TYKKERE ELLER AT TYNDHED IDYALISERES?
Et gammelt strandfoto med tynde, danskere foran iskiosken fra 1970´erne,…
Læs mere »
1
89-årig rask og stærk kvinde skældte sig selv ud for ikke at være sund nok
Min hidtil ældste klient var en 89-årige flot og stærk…
Læs mere »

Læs flere indlæg