Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj grad mærkes inden i

Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj grad mærkes inden i. Især ikke grundlæggende og varige forandring. Den slags forandring, som du aldrig opnår ved et quick-fix.

Derfor er jeg

  • Holdt op med at veje mine klienter – selvom de kommer for at få hjælp til et vægttab.
  • Stoppet med at lave kostplaner til mine klienter – selvom de kommer for at få hjælp til et vægttab.
  • Stoppet med at have fokus på mine klienters vægttab – selvom de kommer for at få hjælp til et vægttab!

Forud ligger nogle år med tiltagende frustration over mit arbejde som diætist. Tiltagende fornemmelse af utilstrækkelighed i mine evner. Tiltagende modvilje mod den måde, jeg oprindeligt er uddannet til at praktiserer på som autoriseret diætist.

Efter 20 år som pligtopfyldende og dygtig diætist var jeg kommet til den erkendelse, at diætistmodellen ganske enkelt ikke virkede! Den er desværre både meget mangelfuld, og i sig selv med til at vedligeholde en usund og uholdbar adfærd omkring vægt og sundhed.

I 2018 tog jeg derfor hele 3 nye uddannelser. De blev lagt oven i den udvikling, der startede, da jeg i slutningen af 2017 tog min grundlæggende coachuddannelse.

Kan det så ses på mig – den her store og afgørende forandring, jeg har opnået? Næ, egentlig ikke.            Jeg ligner helt sikkert mig selv, her ved starten af det nye år. Måske et par grå hår mere end i januar 2018. (De må gerne være der. Jeg blev trods alt 50 år i 2018 ????). Faktisk tror jeg ikke, der er mange andre end måske min frisør, der kan se nogen som helst forskel på mig nu og for et år siden.

Så har jeg jo nok ikke forandret mig? Så er der jo nok ikke rigtig sket noget med mig i det sidste års tid?

Jo! Det kan jeg love dig for, der er! Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om et år, der har været mere skelsættende i mit liv de sidste 20 år. Det kan jeg i høj grad mærke inden i (og skulle hilse fra min familie og sig, at det også kan høres på mig ????)

Det er en forandringsproces, der har krævet mange ressourcer. Tidsmæssige, økonomiske og så sandelig også personlige. Det kræver trods alt noget at ændre en livslang overbevisning og at erkende at fokuseret vægttab ikke er vejen til vægttab eller sundhed.

Drivkraften bag det hele, har været min store passion for at hjælpe mennesker med at opnå varig og meningsfuld sundhed og herigennem få det grundlæggende bedre med sig. Jeg har jo selv været lige præcis der, hvor mine klienter er:

  • Jeg kender følelsen af frygten for at tage på igen – både før, under og efter vægttabet!
  • Nederlaget! Opgivenhed, ligegyldighed, manglende selvrespekt efter et mislykket vægttab.
  • Følelsen af ikke at være god nok. Bare på grund af min vægt!
  • Jeg ved, hvor ødelæggende det er for selvværdet. Hvor ondt det gør.
  • Jeg ved, hvordan netop fokus på kroppen og dommen på vægten er ødelæggende for evne til at komme i kontakt med, hvad kroppen egentlig har brug for. Hvad kroppen i virkeligheden prøver at sige til dig, at den har brug for.

 

Hvordan føles forandringen så inden i:                                                                                                                           

I starten ret skræmmende og utrygt at give slip på det gamle. Til tider har det været uoverskueligt og overvældende men fremfor alt føles det fantastisk og rigtigt!

Det er i grunden også meget beskrivende for den proces mine klienter går igennem i et forløb hos mig i dag.

En af mine klienter, som kom med et brændende ønske om et vægttab efter et liv med utallige kure og støt stigende vægtkurve – har udtryk det sådan her:

”I starten var det som at springe ud fra en klippetop uden faldskærm på. Efter et par sessioner kunne jeg begynde at mærke, at jeg havde faldskærm på, men den var ikke foldet ud endnu. Nu svæver jeg med fuld støttende faldskærm og føler mig helt tryg. For første gang i mit liv har jeg en oplevelse af frihed. For første gang i mit liv, forstår jeg, hvad der er gået galt. Først nu forstå jeg, hvad der er årsagen til, at jeg ikke har kunne styre min spisning. Først nu forstår jeg, hvorfor jeg har taget på.”

Jeg ville ønske, du kunne sidde som en flue på væggen og høre de erkendelser mine klienter opnår:

”Da du sagde, at det ikke skulle handle om min vægt, tænkte jeg faktisk, at du ikke var rigtig klog. Nu har jeg opdaget, at hvis jeg nogensinde skal have succes med at tabe mig, er jeg nødt til at starte med at behandle min krop ordentligt her og nu.”

”Da jeg fortalte min mand, om min første konsultation med dig, sagde min mand, at nu havde jeg da virkelig købt katten i sækken. Nu kan han alligevel godt begynde at se en mening med det.”

”Efter min pludselige fyring, tog jeg IKKE hjem og trøstede mig selv med mad. Det havde jeg gjort, før mine samtaler med dig.”

Jeg er nu certificeret MadmentorTM, har et overbygningskursus indenfor overspisning, er certificeret Gruppefacilitator og ikke mindst: Som den første diætist i Danmark, har jeg taget en international certificering i at arbejde med en evidens baseret amerikansk model, som ganske enkelt hedder: Intuitiv Spisning.

Med disse tre uddannelser faldt alle brikker faldet på plads for, hvad jeg står for. For hvordan jeg fremover netop kan hjælpe mine klienter til den varige sundhed alle taler om. Dog med en noget anden fokus, end jeg nogensinde selv havde forestillet mig.

Min diætist baggrund fornægter sig naturligvis ikke i mit arbejde med dig. Jeg kan meget hurtigt analysere mig frem til, hvorfor din spisning går galt, så du med det samme har et fundament af støttende måltider at arbejde ud fra. Jeg kender til fulde mekanismerne bag din følelse af sukkerafhængig, som du formentlig hurtigt vil opleve forsvinde. Jeg har det fulde overblik over, hvad der er ret og vrang i ernæringsdebatten, som du trygt kan læne dig ind i.

Mit budskab er dog, at du ikke har brug for mig som din kost-ekspert. Men du har sandsynligvis brug for mig som din mentor til at faciltiere den proces, du skal igennem for at finde din intuitive spiser.

I´m on a mission! Så hvor er det heldigt, at jeg kun blev 50 år i 2018, og at pensionsalderen lige er blevet hævet. Jeg har virkelig meget, jeg skal nå, før jeg skal på pension! Nu har vi i de sidste mindst 50 år forsøgt at slanke os sundere og præcis det modsatte er sket – og vil forsat ske, hvis vi ikke ændre strategi.

Med hjælp af gode gener, gå-på-mod og ægte sund levevis, hvor nydelsen heldigvis er alt afgørende, kan jeg måske være heldig at opleve de næste 50 år. For jeg håber virkelig at være med til at ændre samfundets forståelse for sundhed.

Lige her og nu er jeg dog allermest optaget af at hjælp dig til at slutte fred med din mad og din vægt, så du i tæt kontakt til din krops behov kommer i gang med en spisning, som handler om varig nydelse og ægte velvære.

 

Forandring tager tid.

Stilstand varer for evigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Podcasts & Artikler

Hvad er det der vægtneutral sundhed og intuitiv spisning, som alle går og snakker om? Det kan du blive klogere på i de mange podcasts og artikler, jeg har samlet til dig her.

Lyt til podcasts her

Læs artikler her

Måske har du set mig her:

Blogindlæg

1
89-årig rask og stærk kvinde skældte sig selv ud for ikke at være sund nok
Min hidtil ældste klient var en 89-årige flot og stærk…
Læs mere »
ib
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj grad mærkes inden i
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj…
Læs mere »
krokus-blomster
Høj eller lav. Bred eller smal. Stadig lige smuk.
Når vi fokusere på helheden, opdager ingen små "skønhedsfejl". Næste…
Læs mere »

Læs flere indlæg