VÆGTNEUTRAL SUNDHED
2 DAGES GRUNDKURSUS FOR SUNDHEDSPROFESSIONELLE I DEN FORSKNINGSBASEREDE MODEL

Er du nysgerrig efter at forstå, lære at tale om og arbejde med sundhed på en måde, der slet ikke handler om vægt – med basis i en evidensbaseret model.

2-dages intensivt grundkursus i den originale, forskningsbaserede udgave af Vægtneutral Sundhed med psykolog, phd Lene Meyer, diætist & ACT-coach Inger Bols samt gæsteforelæser professor Thorkild I. A Sørensen.

Første kursus blev afholdt i september 2020. På opfordring er kurset siden afholdt flere gange og i forskelligt regi for både praktiserende læge, kommunale sundhedscentre, privatpraktiserende diætister og psykologer, bosteder og mange flere.

Måske er du begyndt at stille spørgsmål ved den traditionelle tilgang til sundhed, hvor vægten er i centrum. Du har en spirende fornemmelse af, at der er noget, der ikke virker. Det er svært at få klienten til at tabe sig og ikke mindst holde vægten til trods for din og klientens store indsats.

På dette kursus stiller vi skarpt på den nyeste forskning i et tværfagligt perspektiv og fører dig med ind i krydsfelter mellem vægttab, stigma og spiseforstyrrelser særligt BED. Vi kortlægger problemer og risici ved fokus på vægttab, og præsenterer et evidensbaseret alternativ: Vægtneutral sundhed

Kurset er til dig, der arbejder med sundhedsrådgivning f.eks. læge, praksissygeplejerske, diætist, prof. bachelor, fysioterapeut, kiropraktor, psykolog, eller sundhedsplejerske.

Måske er du leder på et sundhedscenter eller en forebyggelsesenhed. Du savner evidensbaseret viden og sparring til at formulere jeres sundhedsindsats.

(OBS max 30 pladser)

På dette kursus får du med baggrund i den videnskabelig litteratur:

  • Gennemgang af det traditionelle vægtcentrerede sundhedsparadigme: grundantagelser, paradokser og utilsigtede konsekvenser
  • Indføring i det vægtneutrale sundhedsparadigme: baggrund, evidens og introduktion til, hvordan du arbejder vægtneutralt i praksis
  • Indsigt og forståelse for BED (tvangsoverspisning) og ’slankekursforstyrrelse’
  • Introduktion til vægtstigma: hvad er det, hvad er konsekvenserne og hvordan sikre du, at du arbejder anti-stigmatiserende
  • Lejlighed til at reflektere over egen praksis og indgå i faglige diskussioner med forskere, klinikere og andre fagfæller

Og så sørger vi naturligvis for, at du ikke løber tør for mad og drikke hverken formiddag eller eftermiddag, ligesom vi naturligvis sørger for en dejlig frokost til dig. Din opgave er at møde op, være parat til at modtage læring og give dig selv lov til at undres og turde begynde at tænke i nye baner.

Ja, tak. Jeg vil gerne vide mere

Mød dine undervisere

TIAS-Portrait

Thorkild I.A. Sørensen

Thorkild I.A. Sørensen, professor i genetisk og metabolisk epidemiologi, Metabolismecenteret og Institut for Folkesundhedsvidenskab, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Thorkild I.A. Sørensen er en international, højt respekteret forsker, som gennem mere end 50 år har forsket i gåden om, hvad der driver vægtudviklingen. Både hvad angår de genetiske og miljømæssige årsager, samt somatiske og psykosociale konsekvenser. Thorkild har modtaget internationale priser som anerkendelse for sin forskning i fedme.

Læs mere om Thorkild

Lene_profil_2

Lene Meyer

Lene Meyer, autoriseret psykolog, ph.d.  i BED (Binge Eating Disorder – Tvangsoverspisning) fra Statens Institut for Folkesundhed , Syddansk Universitet.

Lene er specialiseret i behandling og diagnosticering af spiseforstyrrelser, anoreksi, bulimi og BED og var den første til at forske i BED i Danmark. I mere end 10 år har hun beskæftiget sig med spiseforstyrrelser og vægt, både som behandler i psykiatrien og som forsker. Hun har tidligere været ansat på Ambulatorium for spiseforstyrrelser på Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Gentofte, Psykiatrisk Center Ballerup og BED-klinikken. Lene er også foredragsholder og aktiv debattør i medierne om emner inden for BED, vægtstigma og sundhed. Lene er anerkendt som vægtneutral behandler og medstifter af den tværfaglige sammenslutning, Ligevægt.

Lene Meyer er bl.a. kendt som psykologen, i dokumentaren Nadja og de 170 kg

Læs mere om Lene

Inger Bols

Inger Bols, autoriseret klinisk diætist, certificeret coach og ACT-coach samt certificeret vejleder i den originale og evidensbaserede model for intuitiv spisning.

I snart 25 år har Inger arbejdet som diætist. De første år i hospitalsregi med bl.a. diabetes og i en forskningsafdeling om hjerterehabiliteringen. De sidste 20 år i egen praksis med især vægttabsrådgivning, sportsernæring og spiseforstyrrelse.

Efter tusindvis af klientsamtaler, med fundament i den motiverende samtale, personlige kostplaner og tilbud om støttende kontrolvejninger, blev det tydeligt for Inger, at hun grundlæggende ikke hjalp sine klienter til varig sundhed, så længe vægttab var en del af målet.

De seneste år har Inger derfor taget flere forskellige kurser hos nogle af de dygtigste og mest progressive diætister og psykologer i verden og er i dag den første danske vægtneutrale diætist.

Inger arbejder både med individuel vejledning og gruppebehandlinger. Derudover har hun mange års erfaring i undervisning og foredragsvirksomhed.

Inger er også initiativtager til den tværfaglige sammenslutning, Ligevægt.

Læs mere om Inger

PRAKTISK INFORMATION

Næste kursus

Vi holder vores populære to-dages grundkurser i vægtneutral sundhed næste gang

Den 6. – 7. februar 2024

Dag 1: Kl. 10.00-17.00

Dag 2: Kl. 9.00-16.00

Max. 20 pladser
ALLE PLADSER OPTAGET

I Storkøbenhavn:

Pharmakon Konferencecenter
Milnersvej 42
3400 Hillerød

Din investering:

Tilmelding før 1. december 2023 kr. 5.950,- + moms

Herefter kr. 6.400,- + moms

(Mulighed for overnatning. Ikke inkluderet i prisen)

Ja, tak. Jeg vil gerne med

Podcasts & Artikler

Hvad er det der vægtneutral sundhed og intuitiv spisning, som alle går og snakker om? Det kan du blive klogere på i de mange podcasts og artikler, jeg har samlet til dig her.

Lyt til podcasts her

Læs artikler her

Måske har du set mig her:

Blogindlæg

1
HVAD ER PROBLEMET? AT VI ER BLEVET TYKKERE ELLER AT TYNDHED IDYALISERES?
Et gammelt strandfoto med tynde, danskere foran iskiosken fra 1970´erne,…
Læs mere »
1
89-årig rask og stærk kvinde skældte sig selv ud for ikke at være sund nok
Min hidtil ældste klient var en 89-årige flot og stærk…
Læs mere »
ib
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj grad mærkes inden i
Forandring kan ikke altid ses uden på, men i høj…
Læs mere »

Læs flere indlæg